Tinca Vomer: DIVJA HRANA
Divja hrana so samonikle rastline, ki rastejo prosto v naravi. Ker za rast nimajo idealnih pogojev kot gojene rastline, rastejo počasneje in so po raziskavah veliko bogatejše z minerali, vitamini in rudninami, kar se odraža tudi v njihovem okusu. Pogosto jih označujemo kot plevel, pa vendar jih je večina užitnih in uporabnih, kar raziskujejo sploh mlajše generacije kuharskih mojstrov in mojstric, kot je Tinca Vomer, ki z ljubeznijo in inovativnostjo preobraža tradicionalne jedi v veganske mojstrovine.
Tinca pa ni le kuharica - je umetnica, inovatorka in predvsem mama, ki svojo ljubezen do narave, družine in kulinarike združuje v harmonično celoto. Njena " nasmejana" kuhinja temelji na izrazito lokalnih živilih, ki so običajno preproste in polnega okusa. Strast do kuhanja se je začela razvijati že v njenih mladih letih, ko je ustvarjala skupaj s svojo babico. Danes družinsko ustvarjajo zgodbo v njihovi več kot 100 let stari Trgovini in Gostilni Uran, ki se prenaša iz roda v rod. V to zgodbo so povezali tudi Kovačijo pri Kovaču, ki je kulturna dediščina kraja, Lehna na Pohorju.
Vljudno vabljeni.